Helena Klavefors

Coaching är kul!

Vill du jobba med dig själv mot ett mål, litet som stort, antingen på det yrkesmässiga eller personliga planet? Vill du förändra något i ditt liv, men känner att du inte vet hur du ska ta första steget? Vill du kanske helt enkelt ha någon att prata med, som lyssnar och som bekräftar dig och möter dig där du befinner dig? Då kan coaching vara något för dig. Ämnet, målet och din vägs innehåll och utseende bestämmer du. Att coacha och att bli coachad är kul!

Ordet coach härstammar från ungerskans Kocs som betyder ”vagn som transporterar en människa från en plats till en annan”. Inom coaching är det din inre transport det handlar om, att du förflyttar dig i tanken, och sedan kanske även i handling. Coaching för dig mot dina mål och hjälper dig ta reda på vad det är som hindrar dig vilket leder till ökad självbild och att locka fram dina unika kompetenser, du växer. Coachen hjälper dig med sitt aktiva lyssnande och sina ibland eftertänksamma och utmanande frågor så att du ser möjligheter istället för hinder, med vidgade vyer får nya tankar och insikter. Din coach bekräftar dig och sätter dig, dina behov och intressen i fokus och stöttar dig i att få tilltro till dina självinsikter, till din egen inre förmåga, kompetens och initiativkraft.

Varför är jag bra som din coach?

Som person och coach är jag lugn, trygg, personlig, med mycket humor och livsglädje och har en grundläggande positiv inställning till min omgivning och livet. Jag bjuder på mig själv genom att vara den jag är.

Jag ser dig, jag är en lyssnare och möter dig med min personlighet och med de livserfarenheter som gjort mig till den jag är och att jag vill coacha just dig där du befinner dig. Vill du ut och gå, går jag med. Vill du coachas per telefon svarar jag när du ringer. Vill du sitta på ett fik så tar jag en kopp te med dig. Vill du ses hemma hos dig eller på ditt jobb, kommer jag dit. Agendan är din – men också ansvaret för att du får ut det du vill av din coaching med mig.

Om du inte ber om råd, kommer jag som din coach inte att jag ge dig några, coaching är inte rådgivande. Som coach ställer jag istället de frågor som behövs för att få dig medveten om att du har svaren inom dig. Det är inte alltid lätt med självinsikter och det egna ansvaret, men det behöver för den skull inte vara svårt. När man inser att livet blir vad man själv gör det till, ansvaret är mitt, då blir det rikt, och stort.

Jag är diplomerad coach enligt ICF (International Coach Federation) och är på väg mot min certifiering. Jag jobbar privat eller mot företag, individuellt och/eller i grupp.